Μήνυμα Προέδρου
Φίλες και φίλοι,

Στόχος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά είναι να γίνει τόπος συνάντησης του αθλητισμού με τον πολιτισμό.
Δυο έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους.
Γιατί αν ο αθλητισμός έχει άμεση σχέση με το σώμα και την υγεία του, ο πολιτισμός έχει σχέση με την ψυχή και την καλλιέργειά της.
Αυτοί οι δύο πόλοι, λοιπόν, βρίσκονται στο επίκεντρο των ενδιαφερόντων μας και μέσα από αυτούς θα προσπαθήσουμε να συνεισφέρουμε τα μέγιστα στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας.
Για εμάς σημασία έχει ο άνθρωπος.
Φιλοδοξούμε να δώσουμε νέα πνοή στους αθλητικούς χώρους της πόλης, να δημιουργήσουμε προγράμματα και συλλογικές δράσεις για κάθε ηλικία, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους, να έρθουν σε επαφή με τον αθλητισμό για μια καλύτερη καθημερινότητα.
Είμαστε υπερήφανοι για το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το ομορφότερο θέατρο της Ελλάδας, κατ’ εξοχήν χώρο πολιτισμού. Στεκόμαστε αρωγοί στην προσπάθειά του για παραστάσεις υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου, φροντίζοντας παράλληλα να αναπτυχθεί ένα δίκτυο θεατρικής παιδείας μέσα από προγράμματα για παιδιά και εφήβους.
Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά είναι το κέντρο ανάπτυξης νέων αθλητικών και πολιτιστικών διαδρομών μέσα από τις οποίες με όχημα την τέχνη και τον αθλητισμό, θα ενισχυθεί η ανθρώπινη επικοινωνία και η συλλογικότητα.